שיניים תותבות | השתלת שיניים ביום אחד - קפלאוי מדיקל

שיניים תותבות

כאשר אנו שומעים על שיניים תותבות, ההקשר הטבעי שעולה הוא בעיקר על קשישים… אבל, באופן מפתיע, למרות ששיניים תותבות נחשבות לנחלתם של קשישים, לא רק קשישים משתמשים בהן, אלא גם צעירים יותר שאיבדו את שיניהם בשל מחלה קשה, הזנחה או תאונה.

עד לפני מספר שנים, שיניים תותבות היו האופציה היחידה עבור אנשים מסוימים לזכות במערכת שיניים הנראית ומתפקדת קרוב ככל שניתן לשיניים הטבעיות. החלופות האחרות שהוצעו לאנשים חסרי שיניים, היו ארוכות באופן ניכר, מסוכנות ויקרות באופן משמעותי. מה גם, שבחלק גדול מהמקרים, אותם אנשים שאיבדו את שיניהם בשל מחלה כלשהי, היו מנועים מלהיעזר בחלופה הכירורגית בשל הסיכון שאותה מחלה-עצמה גרמה להם.

למה שיניים תותבות נחשבו לפתרון ה"קל"?

התאמתן של שיניים תותבות, ביחס להשתלת שיניים הקונבנציונאלית (אשר הגיעה כדי להחליף את השימוש בשיניים תותבות) היא קצרה יותר בזמן, שיקום הפה הכולל השתלה אורך בין שישה חודשים לשנתיים. במשך פרק זמן זה בוצעו הפרוצדורות הכירורגיות, שלא רק גרמו כאב רב למטופל, אלא אף הותירו אותו ללא שיניים מתפקדות לאורך כל התקופה.

סיבה נוספת להעדפה הייתה חרדה דנטאלית (דנטופוביה), אשר גרמה למטופלים להעדיף ביקורים קצרים ונקודתיים ככל האפשר.

סיבה נוספת לפופולאריות של השיניים התותבות הייתה חוסר יכולת של חלק מרופאי שיניים להעניק מענה מספק למצבים של חוסר עצם קיצוני, שגרם לחוסר יכולתם לבצע השתלה מוצלחת. רופאי השיניים סירבו לטפל והמטופלים פנו לפתרון היחיד שניצב בפניהם – שיניים תותבות.

האם שיניים תותבות הן פתרון בריא?

זוכרים את חוסר העצם שהזכרנו קודם? תפקידה של עצם הלסת היא להחזיק ולתמוך בשיניים, לכן, כאשר חסרות שיניים, עצם הלסת באזור חסר השיניים נספגת והופכת לדקה יותר. שיניים תותבות אינן מקובעות ללסת, ולכן, מבחינת הגוף, אין שום סיבה פיזיולוגית לכך שתהליך ספיגת העצם (שקיומה תלוי כאמור בקיומן של שיניים), ייפסק. בסופו של דבר, אותו אובדן עצם, גורם לדפורמציה ולפגיעה במראה הפנים של המטופל, גם אם הוא עושה שימוש בשיניים תותבות.

בנוסף לספיגה מואצת של עצם הלסת, ישנם מחקרים המייחסים לשיניים תותבות תופעות נוספות כמו דלקות חניכיים מתמשכות וכאבים, כתוצאה מחוסר החיבור של מערכת השיניים ללסת.

האם שיניים תותבות הן פתרון נוח?

אחת מתופעות הלוואי החמורות ביותר של שיניים תותבות, היא חוסר הנוחות שנלווה לשימוש בהן. היות והן אינן מעוגנות ללסת, הן מחייבות את המטופל לשנות את הרגלי החיים שלו: לדבר בצורה שונה, לאכול בנגיסות קטנות ומבוקרות, להימנע מסוגי מזון ספציפיים וקשים, להסיר אותן לפני השינה. ועוד כהנה וכהנה אי נוחויות, שאולי בעבר, כאשר על כף המאזניים, הייתה מוטלת הבחירה בין השתלת שיניים בדרך המסורתית (הארוכה, הכואבת והמסוכנת) לבין שיניים תותבות, הבחירה בשיניים תותבות נראתה הבחירה ההגיונית והנכונה. אולם כיום, כבר יותר מעשור, היא איננה כזו.

רוצה גם לחייך בפה מלא? צור איתנו קשר כבר עכשיו ואנחנו כבר נדאג להסביר, לייעץ והכי חשוב לטפל בצורה הטובה והיעילה ביותר!

 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות