הוראות לאחר השתלת שיניים – כל מה שחשוב לדעת
השתלת שיניים היא פרוצדורה נפוצה ביותר בימינו, אך בכל זאת מדובר בניתוח ויש לדעת כיצד להתכונן ליום שאחרי.
המטרה של ההוראות לאחר השתלה היא להקל על המטופל בימים שאחרי השתלת השיניים, על מנת שאיכות החיים לא תפגע.
ההוראות החשובות הן – (בחר/י באיזה שלב את/ה)
הוראות חשובות בשעות הראשונות אחרי השתלה
הוראות חשובות ב 24 שעות הראשונות – מה אסור לעשות
הוראות חשובות 24 שעות אחרי השתלת שיניים
לפני ההשתלה:
- מומלץ לאכול לפני ההשתלה כדי לא להיות רעבים בשעות הראשונות שאחרי, בהן יש להימנע מאוכל.
- יש להימנע ממזון חם ומוצק בתקופה שלאחר ההשתלה – ולכן יש מטופלים שנערכים מראש עם מזון רך ופושר כגון: יוגורטים, קורנפלס, פירות וירקות מרוסקים, מרק שאינו חם (למי שאוהב) וכל מה שעולה על דעתכם.. (כל עוד הוא רך ולא חם).
- רוב השתלות השיניים מלוות במתן כיסוי אנטיביוטי לפני ההשתלה וכמה ימים אחרי, וזאת על מנת למנוע זיהום באזור. יש להקפיד על נטילת האנטיביוטיקה לפי הוראות רופא השיניים.
- עם השתלות שיניים לא משחקים – כל מה שחובה לדעת.
בשעות הראשונות שאחרי ההשתלה:
- כמו בכל טיפול שיניים בו מבוצעת הרדמה מקומית, כך גם בהשתלת שיניים, יש להיזהר לא לנשוך את רקמות הפה (לחי, שפתיים, לשון) בזמן שהשפעת ההרדמה עוד קיימת. כעבור מספר שעות חומר ההרדמה מתפוגג והתחושה חוזרת.
- יש להימנע מאכילה ושתייה כ-3 שעות לאחר ביצוע ההשתלה על מנת למנוע פירוק ופגיעה בקריש הדם שנוצר באתר ההשתלה, ולאחר כ-3 שעות– ההוראה היא לצרוך מזון רך וקר.
- מומלץ להניח קרח על העור באזור בו בוצע תהליך ההשתלה. הקרח מסייע בהפחתת הנפיחות שעלולה להופיע באזור. הנפיחות היא טבעית ומופיעה בגלל בצקת שנוצרת כתוצאה מהתהליך הכירורגי. חשוב לא להניח את הקרח ישירות על העור אלא לעטוף אותו בבד ולהניחו לדקות אחדות בכל פעם, אין להניח את הקרח על העור ברצף, אלא עם הפסקות..
ב-24 השעות הראשונות- מה אסור לעשות:
- ב-24 השעות הראשונות שלאחר ההשתלה אסור לעשן וזאת על מנת למנוע זיהום ודימום (פעולת היניקה בזמן שאיפת הסיגריה עלולה לעודד דימום באתר ההשתלה). אנחנו כמובן ממליצים להפסיק לעשן בכלל..
- לספורטאים שבינינו, אין לבצע כל מאמץ גופני ב-24 השעות הראשונות שלאחר ההשתלה.
- אסור לירוק, לשרוק, למצוץ סוכריות ולבצע פעולות שיוצרות וואקום בחלל הפה ב-24 השעות הראשונות, וזאת על מנת למנוע דימום והפרעה לריפוי. אז מה עושים אם יש רוק או מעט דם? בולעים.
- להמשיך להקפיד על מזון רך וקר, להימנע ממאכלים קשים וחמים.
- אין לצחצח את אזור ההשתלה ביום הראשון, אך כעבור 24 שעות יש לצחצח היטב את השיניים על מנת להוריד את העומס החיידקי בחלל הפה.
- במקרה של הרמת סינוס: אסור לקנח את האף ויש להימנע מטיסות וצלילות כחודש לאחר הניתוח.
24 שעות לאחר ההשתלה:
- יום אחרי ההשתלה, מומלץ וחשוב לשטוף את חלל הפה באמצעות מי פה שכוללים את החומר הפעיל: כלור-הקסידין (טרודנט, קורסודיל) עד שבועיים לאחר ההשתלה (ולא יותר משבועיים!).
- בימים שאחרי ההשתלה יש להמשיך ולהימנע ממזון קשה וחם שעלול לגרום לכאב, כאמור יש מטופלים שנערכים מראש עם מזון רך ופושר.
אז לסיכום, מה חשוב לדעת?
השתלת שיניים היא תהליך ניתוחי, וכאשר הוא מבוצע בידיים מיומנות ומנוסות תופעות הלוואי הן לרוב קלות ביותר. אם כי כל אחד הוא שונה, ולעיתים ישנן תופעות לוואי שונות, וצריך להיות מוכנים לכל. באמצעות הקפדה על מילוי ההוראות ניתן להפחית את תופעות הלוואי למינימום ואף לא לסבול מהן כלל.