השתלות שיניים לחולי אוסטיאופורוזיס "Osteoporosis" | השתלת שיניים ביום אחד - קפלאוי מדיקל

השתלות שיניים לחולי אוסטיאופורוזיס "Osteoporosis"

מגוון הטיפולים הקיימים כוללים טיפולים תרופתיים וטיפולים לא תרופתיים, לרבות פעילות גופנית המותאמת למניעה ולטיפול באוסטיאופורוזיס ותזונה מתאימה.

מטרות הטיפול באוסטיאופורוזיס כוללות:
•    האטה או עצירה של תהליך אבדן העצם.
•    מניעת שברים בעצמות באמצעות תרופות המחזקות עצם.

טיפולים תרופתיים וההשלכות להשתלות שיניים.
ביספוספונאטים הן תרופות לא הורמונאליות המשמרות את צפיפות העצם ומפחיתות את הסיכוי לשברים בחוליות עמוד השדרה ובצוואר הירך. זה הטיפול התרופתי המועדף למניעה ולטיפול באוסטיאופורוזיס בנשים בגיל המעבר ולאחריו. התרופות הנפוצות בקבוצה זו הן: פוסאלאן ואקטונל.
התרופות הללו ניתנות לשם מניעה וכטיפול בנשים ובגברים הסובלים מאוסטיאופורוזיס.
בעשור האחרון הופיעו דיווחים על שכיחות גבוהה של נמק עצמות הלסת בפעולות כירורגיות בלסתות אצל נוטלי ביספוספונאטים. לימים הסתבר כי תופעה זו נדירה ביותר אצל נוטלי פוסאלאן, ושכיחה יותר בשימוש במינונים גבוהים של ביספוספונאטים הניתנים בעירוי לטיפול בסרטן עם גרורות בעצמות.

השתלות שיניים לחולי אוסטופורוזיסהשתלות שיניים לחולי אוסטופורוזיס

מספר שנים היה מקובל שיש להיזהר או להימנע מהשתלות שיניים אצל מטופלים הנוטלים פוסלן מעל  3-4 שנים, מה שהסתבר לאחרונה כלא נכון. בשנה האחרונה פורסמו מספר מאמרים בספרות המקצועית עם המסקנות הבאות:
•  הסיכוי להצלחת השתלות שיניים בנשים שלאחר גיל המעבר זהה ב-שתי הקבוצות ואינו מושפע מנטילת ביספוספונטים לאורך זמן.
•  מטופלים הנוטלים ביספוספונטים ומועמדים לניתוח להשתלות שיניים הינם בסיכוי נמוך לפתח נמק של הלסתות.
•  שתלים דנטאליים יכולים להיקלט ולהישאר בפונקציה אצל מטופלים הנוטלים ביספוספונטים.

חרף האמור לעיל יש להימנע מהשתלות שיניים הכרוכות בהשתלות עצם  מורכבות ופולשניות אצל מטופלים הנוטלים פוסאלאן או ביספוספונטים אחרים תקופה ארוכה העולה על 3 שנים וזאת מהסיבות הבאות:
•   אין בספרות המקצועית מאמרים המשווים את הצלחת השתלות העצם המורכבות בין אוכלוסייה רגילה  למטופלים הנוטלים פוסאלאן.

•  עד לשנים האחרונות היה הטיפול של שיקום קבוע באמצעות שתלים דנטאליים של לסתות מחוסרות השיניים, מורכב, מסובך וממושך, וכרוך בפרוצדורות כירורגיות פולשניות יחסית. בעשור האחרון התפתחה שיטת השתלות חדשה, שפותרת בפשטות חלק ניכר מהמקרים  של הצטמקות עצמות הלסת על ידי החדרת שתלים בזוויות של עד 45 מעלות, ומאפשרת התקנת שיניים קבועות בסמוך לניתוח גם אצל מטופלים הסובלים מצפיפות עצם ירודה.

hayde

 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות