פצעים בפה | השתלת שיניים ביום אחד - קפלאוי מדיקל

פצעים בפה

כולנו סובלים מהם בשלב זה או אחר, ופעמים רבות הם עלולים לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים שלנו. יש מי שסובל מהם לעתים רחוקות בלבד, אך ישנם מקרים שבהם קיימות הופעות חוזרות ונשנות של פצעים בפה, ובמצב זה כדאי לעתים לשקול קבלת ייעוץ רפואי שיסייע לטפל בבעיה ואולי אף למנוע אותה בעתיד.

פצעים בפה – הסיבות להופעתם

פצעים בפה נפוצים הרבה יותר בנשים (פי שתיים), ולרוב יופיעו בטווח הגילאים 10 – 20. יחד עם זאת, גם צעירים יותר וגם בוגרים יותר סובלים מפצעים בפה, ולמעשה פצע בפה הוא מטרד שעלול להופיע בכל גיל. החדשות הרעות הן שהסיבות המדויקות להיווצרותם של פצעים אלו אינן ידועות, אך החדשות הטובות היא שככל הנראה ניתן למנוע את הישנות הפצעים באמצעות תזונה בריאה ומגוונת. כך למשל מומלץ לצרוך פירות הדר כגון תפוזים ולימודים, לאכול עגבניות, ולא לוותר על תותים כשמתחילה העונה. לעומת זאת, צריכה של מוצרי מזון העתירים בסוכר עלולה לעודד את היווצרותם של פצעים בפה. גם דיאטה הדלה בויטמין B-12 עלולה לגרום להיווצרותם של פצעים, ועל כן מומלץ לצרוך ביצים, מוצרי חלב ודגים.

סוגי פצעים בפה

פצעים בפה יכולים כאמור להיווצר בשל גורמים שונים, לעתים גם שתלים בשיניים או השתלת שיניים עלולים לגרום לגירוי רקמת הפה העדינה ולפצעים. לכן, כאשר מדובר באירוע חוזר, חשוב מאוד לאבחן את מקור הבעיה. קיים גם הבדל בין פצעי קור לבין פצעים אחרים בפה. פצעי קור מתפתחים בדרך כלל מחוץ לפה, והם מלאים בנוזלים. פצעי קור נגרמים לא בגלל סיבות תזונתיות, אלא בשל סיבות זיהום ויראלי שהוא לרוב גם מדבק מאוד. לרוב פצעים בפה אינם מוגדרים כמצב המסכן את בריאותו של האדם, ובדרך כלל הם נעלמים לאחר כשבוע שבועיים לכל היותר. יחד עם זאת, התדירות הסבירה להופעתם של פצעים אלו היא עד ארבע-חמש פעמים בשנה. מי שנאלץ להתמודד עם מקרים חוזרים של פצעים בפה, כדאי שייפנה לייעוץ רפואי.

טיפול ומניעה

כפי שנכתב לעיל, במרבית המקרים, יעלם הפצע בעצמו בלי צורך בטיפול נוסף. אומנם מדובר בפצע היוצר חוסר נעימות רבה, אך לרוב זוהי דרך ההתנהגות המומלצת. יחד עם זאת, כיום קיימות אפשרויות טיפול מגוונות. מלבד משחות שונות שנועדו להקל את כאבו של המטופל, ניתן גם לפנות לבירור ולהתייעצות עם רופא שיניים. ישנם מקרים שבהם רופא השיניים יוכל לרפא את הפצע תוך שימוש בלייזר, וכך לפטור את המטופל מהכאבים ומחוסר הנוחות. בתקופה שבה הגוף מחלים מפצעים כדאי גם לשים לב לתזונה. פירות הדר עשויים לסייע במניעת הופעתם של פצעים, אך דווקא בתקופת ההחלמה מומלץ להימנע מהם. גם מוצרי מזון מתוקים מדי יחמירו את המצב. בתקופה זו כדאי גם להקפיד על אופן הצחצוח של השיניים על מנת למנוע מצב של הידבקות שיירי אוכל לאזור הפצע. צחצוח נכון על בסיס יומיומי ותזונה מאוזנת ובריאה יסייעו במניעת הופעתם החוזרת של פצעים בפה.

hayde

 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות